Helgen som gått..

i fredags kom mamsen hit för att hjälpa mig med mitt hår som ja blev helnöjd med. årerigen tack för hjälpen :)

samtidigt kom malle hit och vi började kvällen med en film (eller snarare en halv), tacos & några pina coladas. efter det blev vi sugna på en liten utgång så vi drog till nivå som hade nyöppning efter deras renovering. va supersnyggt där inne nu men jag har aldrig varit så förtjust i niv annars så.



våra hemmagjorda drinkar. mmmm :)


på lördagen så fyllde som sagt mamsen år,så efter frukosten begav malin och jag oss ut på stan för att handla present till henne och sedan mötte vi upp "gänget" för en årets sista glass på glaciären skönsång i form av "ja må hon leva" och lite paketutdelning, jättemysigt.



efter god glass och firande av en glad 51-åring så givk vi hem till mig igen för att göra oss redo för kvällen. påbörjade ännu en film medans festen satte igång. senare på kvällen blev det utgång igen, hel lyckad kväll!


yeeah yeeah

malin & jag dricker pina colada, lyssnar på dunka dunka och snart blir det utång ikväll igen. hehe

det är forfarande mammas birthday i två timmar till. hoppas att du haft en mycket lyckad födelsedag!

puss&kram

Grattis på födelsedagen!

Vad är det för en dag..? Är det en vanlig dag..? Nej det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!

annelie, kim & mamma (till höger)



mamma & kim


mammi


mamma som devil




det är inte alla som är lika lyckligt lottade över att få en ha en så fin mamma som du är.
du ställer alltid upp för allt och alla. du är helt enkelt bäst!

Älskar dig kära mamma!

Stort grattis på 51-års-dagen & massa kramar till dig från mig.


En konst i sig?

Att få till en lyckad hemma-blondering är inte det lättaste så därför överlåter jag gärna det till en frisör (därmed inte sagt att dom heller alltid lyckas men chanserna är ju åtminstone större känns det som) men hur som helst så fick jag hem mitt löshår häromdagen,vilket var någon nyans mörkare än mitt eget hår så idag gav jag mig ut på stan för att inhandla silverschampo, har hört att det ska vara bra mot att få bort gulaktiga nyanser och så blir håret automatiskt ljusare. jag köpte även två paket blond hårfärg (i nödfall). när jag kom hem så tvättade jag löshåret med den nyinköpta schampot och resultatet blev vit/grå-aktig färg, haha! passade definitivt inte ihop med min egna hårfärg. så med hopp om ett "tredje gången gillt" så slängde jag i färgen istället. måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet tillslut. känns skönt. började nästan ge upp hoppet om mitt långa hår där ett tag men nu så :) imon kommer världens snällaste & bästa mamma hit för att sätta dit det på mig. Du är guld värd! och för er som inte visste, på lördag fyller godingen år dessutom.

nu ska jag steka kyckling till min sallad som jag ska ha med till jobbet imon. sen väntar sängen :)

imon flyttar malle in och stannar till söndag, wiie.




Mitt nya jag!

mina nya rutiner går ju som på räls.. känns jäkligt bra :)

på fredag kommer malin ner till mig och stannar hela helgen, längtar verkligen!! vi ska ha såå roligt gumman.

Bra frågor, bra svar?

Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen? Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan? Varför beställer folk dubbel ost hamburgare, stor pommesfrites med Cola light? Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack? Varför målar tjejerna sina ögon med öppen mun? Varför är inte ordet förkortning kortare? Varför är ordet dyslektiker så svårstavat? Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn? Varför finns det inte kattmat som smakar mu-s? Varför står det i hundmatburken "ny bättre smak" vem har testat detta? Alla känner väl flygplanets svarta låda som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material? Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut? Varför tvättar vi handdukarna, våra händer är väl rena när de torkas? Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" mitt på gräsmattan


Flickan som lekte med elden

Till frukost blev det smoothie gjord på hallon, blåbär och lättyoghurt plus ett kokt ägg. Mellanmålet var frukt. Middagen bestod av kycklingfilé och ungsbakade grönsaker och vinäger-dressing. och sist men inte minst så blev det keso med äppel & två plommon till kvällsmat. dagens träning har varit konditionsträning i form av intervallträning i löparspåret.

kom precis hem nu efter mitt lilla träningspass, jag är heelt slut. kunde inte tro att intervallträning var så jobbigt.
men det ska ju kännas. och det känns mycket bra nu att jag kommit igång med detta. tror det kommer bli ett bra resultat om jag fortsätter vara så här duktig. men det lär jag ju va, för shoppinpengar vill jag ha!

det blev en lyckad kväll igår, någon utgång blev inte av men det va bara skönt för i denna stan är det inte mycket att ha till uteliv. nej, vi hamnade på fest på p-holmen där vi stannade halva natten lång men när klockan började närma sig morgon så var vi hungriga så vi tog taxi tillbaka till stan för att äta lite natt-mat innan vi gick hem o la oss. väldigt mycket trevligt folk som va på den här festen igår :) trevligt värre.

idag har jag varit på bio med andreas, mamma & glenn. Flickan som lekte med elden. SHIT, säger jag bara. att det går att göra så bra filmer som dessa i millenium-triologin. den får helt klart högsta möjliga betyg från min sida. Grymt bra! se den, det är ett måste.

sitter och lyssnar på massa gamla MJ-låtar nu. såå bra är han :)


Ledighetens tid

igår efter att jag slutat jobba åkte jag för att hämta upp min sötnos johanna. först begav vi oss till lyckans för en god pizza nu när det är helg och allt. efter det stack vi hem till johannan för lite fredagsmys! idol, onyttigheter, huvudmassage på mig, planering inför babies födelsedag & filmen dirty dancing. gud va jag älskar den filmen. jag vet inte hur många gånger jag har sett den men den är alltid lika bra!  

jag har varit iväg och storhandlat idag, massa nyttigheter (men samtidigt bara sånt som e gott) ingen mening att försöka tvinga i sig sånt man inte gillar bara för att man "måste". detta är då inför min nya livs-stil som har sin början imorgon. jag har satt upp delmål för både kost & motion som helst ska uppnås varje gång för då blir det även belöning i form av shopping-pengar. så nu ska det nog bli ordning och reda :)

men utan min personliga tränare hade jag aldrig klarat att ens ta mig så här långt. tack, du är bäst!

ska göra fransk manikyr nu & sen göra mig redo för kvällen för jag ska träffa anna, vi ska gå ut ikväll! nice.


My name is "Bruno"

Mötet idag gick jättebra, alltid lika trevligt att träffa vårt härliga arbetsgäng. speciellt med tanke på att vi så sällan träffas annars eftersom vi bara jobbar en åt gången. M-J gav mig ett nytt namn, nämligen Bruno. haha! så söt e hon. jag som inte kände mig särskilt brun efter utlandsresan, men det verkar alla andra tycka att jag blev trots allt. skönt det :) fick klart för mig att jag ska på en 2-dagars-utbildning i slutet av månaden som tydligen ska vara jätterolig (enligt dom andra assistenterna som gått den).

efter det blev det långpromenad och mycket mat&träningstips från min numera personliga coach & stöttepelare.

Nu har jag äntligen bestämt mig, snaart så blir det av. och om ni undrar vad? det får ni se när det är klart. Längtar!



Kärt återseende

idag när jag kom till jobbet väntade en trevlig överraskning. min gamla klasskompis zandra var där o skulle vara med under kvällens arbestspass. så det var roligt att träffa henne igen,vi har ju inte setts på evigheters evigheter. trevligt att få sig en liten uppdatering och nya (och gamla) händelser.

annars rullar allting på. Jag blev bjuden på mycket god mat & efterrätt idag igen. det tackar vi för M =)

En ledig dag imorgon (nästan iaf, bara ett P-möte).

nu har johanna ätligen kommit hem från sin hemstad igen, så till helgen blir det "freedagsmyys"

natti natti

En Shopaholics Bekännelser

någon bio blev inte ikväll, istället gick jag o hyrde "En shopaholics bekännelser" så nu har jag äntligen fått se den! och jag måste säga att den var bra (väldigt rolig). bio blir det på söndag istället med Andreas, Mami & Glenn.

tror jag ska gå och lägga mig redan nu faktist. ögonen försöker stänga sig medans jag försöker hålla dom öppna. men men, om man ska orka upp imon och ha tvättstugan och senare jobba så är det väl lika bra att lyda.

tack M för det goda middagen idag :)

Bio-sugen!

jag är grymt sugen på att gå på bio! undrar om det går någon bra just nu?
eller så får man helt enkelt vänta tills "flickan som lekte med elden" har premiär.

så här fint var det i himlen när vi åkte till turkiet:


nej,jag måste bara kolla om det är nån bra bio ikväll. annars får det bli en filmkväll i soffan. 


Fighting fire with fire

(sovmorgon), kollat på repriserna av veckans idol- och kändisdjungeln -avsnitt, packat upp min resväska, rensat garderoben, städat lägenheten, haft filmkväll med mig själv, och solat solarie. 

det är vad jag har ägnat min dag åt :) känns som att jag har hunnit med rätt mycket endå. det känns bra att ha fått rensat i garderoben. det blev en jäkla massa kläder som jag tillslut bestämde mig för att göra mig av med. det gick inte så bra till en början när jag skulle ha andreas till hjälp för att bestämma om det skulle behållas eller inte för han tyckte att alla kläder va jättefina (hm?) men jag struntade i hans smakråd för annars hade det inte blivit mycket bortrensat, hehe. jag måste ju ha plats nu till alla höstkläder som ska inhandlas så småningom.

nu ska jag lägga mig i sängen o läsa min nya chic.

Puss&kram

Livet har sina goda stunder

idag vaknade jag av att telefonen ringde, men jag var trots allt inte tillräckligt vaken för att hinna svara. men hur som helst så var det malin som försökte få tag i mig. hon hade kommit ner till kallekrona idag vilket jag blev jätteglad för eftersom vi då fick tillfälle att träffas. vi gick o tog en fika på coffehouse & efter det en runda på stan innan det var dags för mig att åka til jobbet. tack för en trevlig dag gumman! det är verkligen alltid lika roligt att träffa dig.  

söta malle & jag på studenten


godnatt :)

Matvrak?

det va ju inte lite vi hade gått upp i vikt tillsammans efter resan :S sammanlagt var det 16 kilo! hör och häpna. jimmie var ju värst med sina 7 kilo, sen kom andras som hade gått upp 5 kg, jag gick upp 2,5 kg & sabbe gick upp 1,5 kg. (så ni förstår ju själva att vi har ätit & druckit en hel del under vår vecka i utlandet)

nu måste jag verkligen börja träna eller göra nåt. men det är bra nu när mammi snart flyttar in till stan för vi har bestämt att då tar vi en långpromenad några dagar i veckan, det e bra träning ju.

min mobil är återfunnen nu för er som vill få tag på mig. har inte hittat den på två dagar men idag hittade jag den tillslut och då hade jag 17 missade samtal & 5 meddelanden hehe.

idag fick jag jobba över några timmar trots att jag egentligen var extremt trött. jag o min brukare bestämde oss för att ta en vilopaus efter maten och jag somnade som en stock, efter 45 minuter ringde telefonen och min brukare försökte få liv i mig men det var mer eller mindre omöjligt. hennes ropande röst kom in i min dröm och jag började svara på allt (i sömnen alltså) efter ett tag så vaknade jag i panik och trodde att jag sovit i flera timmar och trodde först att stackarn försökt få liv i mig ett bra tag men som tur va så var det inte så länge trots allt. 

skönt att jag får sovmorgon imon :) börjar inte jobba förens halv 5.  

back to life, back to reality

jag ska lägga upp alla bilderna från resan på facebook imorgon så ni kan få se allt från vår semester :) men nu hinner jag tyvärr inte eftersom klockan e så mycket och jag börjar jobba imon igen. 
 
om du är sugen på att läsa mer om resan så kan du gå in på sabbes blogg: http://sabbeshastliv.blogg.se/


Turkiet - Alanya

Dag 1: (eller rättare sagt kväll/natt) eftersom vi kom fram så sent. men det hindrade inte oss från att korka upp och ta oss en välkomstdrink, eller två på balkongen. vi kollade in lite affärer utanför hotellet som hade öppet dygnet runt. perfekt när man blev sugen på chips och annat mitt i natten =)

Dag 2: denna dagen i alanya blev det sol & bad vid poolen, jag tog en pina colada det första jag gjorde efter frukosten. men till min stora besvikelse så var den inte alls så god som i sverige.

första doppet i poolen, här med min pina colada.



  

efter en heldag i poolen så begav vi oss till hamam (turkiskt bad) som innebär att man först badar bastu, efter det så badar man i jacuzzipool, ångbastar och sen ännu en bastu med eucalyptus-ånga följt av att man blir peelad & skrubbad (för att få bort döda hudseller och få finare solbränna.) efter det blir man masserad i skum och sen oljemassage och sist men inte minst får man en ansiktsmask & ett jättegott "nyttigt" te att dricka. detta var helt otroligt skönt, det hade jag gärna velat göra om!

på kvällen begav vi oss till restaurangen Mona Lisa, som vi senare kom att bli stammisar på. sjukt trevlig & underhållande personal och väldigt god mat, och goda drinkar! vi gick till denna restaurang 4 av 6 kvällar.

Dag 3: vi började dagen med ett dopp i poolen innan vi begav oss till den väldigt fina Kleopatrastranden där vi stannade största delen av dagen i den stekande värmen. på kvällen var det fotboll på tv som grabbarna ville se, så vi begav oss till mona lisa för att se matchen på storbilds-tv. (eller ja,jag kan ju inte precis påstå att jag kollade men mat skulle man ju endå ha). på restaurangen skröt dom om att dom hade den godaste strawberry daiquirin man kunde hitta så vi va ju helt enkelt tvugna att testa. och mycket riktigt, den var obeskrivligt god! det blev en till två såna här drinkar varje kväll för oss var. gick inte att dricka fler för den var väldigt mättande så jag brukade ta den till efterrätt.

  

Dag 4: åter igen blev det en heldag på stranden och vi brände oss rejält efter en dag ute på vågorna med våra flytmadrasser (sabbe & jag körde även med kokosolja) haha,så vi hade ont på kvällen vill jag lova. denna kvällen var det fotbollsmatch igen så vi drog till mona lisa där det hade hängts upp fullt av blåa & gula balonger överallt + att alla i personalen hade på sig sverige-tröjor. (det va sverige som spelade alltså) coolt att dom engagerade sig så mycket. 
 
redo för matchen


Dag 5:
denna dagen åkte vi "partybåten" där vi fick äta och dricka hur mycket vi ville för 200kr. Hög musik, massa underhållning, bad, sol, alkoholförtäring & mat var vad denna turen bestod av.

partybåten. sabbe, jimme & jag


  

Dag 6: började morgonen med några härliga timmar vid poolen, efter det så blev jag sugen på att gå ut o shoppa men det tyckte ingen annan var nån vidare bra ide. så tro det eller ej, men jag gav mig ut i alanya city för att shoppa loss (alldeles ensam) och ja,jag lyckades gå vilse. jag blev bjuden på ett glas med jättegod limeläsk på ett fik, åkte moppe med en främling och blev guidad tillbaka till affärerna när jag gått vilse av nån jag inte visste vem det var, prutade på massa kläder & handlade. ja,det gick ju bra tillslut men för säkerhets skull så tog jag taxin hem. på kvällen blev det beach-party. vi festade loss med massa andra svenskar och norskar på kleopatrastranden, detta var verkligen så himla roligt! efter att festen va slut så gick vi till ute-stället "robin hood" här blev det några drinkar och sedan dansade vi loss hela kvällen sabbe & jag i skum-partyt som det blev på dansgolvet, hehe.

   

Dag 7: sista dagen innan det var dags att åka hem till sverige igen, det regnade (för första gången på hela sommaren) i alanya så vi passade på att ge oss ut på stan för ännu mera shopping, fast denna gången var vi allihopa. på kvällen gick vi till favoritstället Mona Lisa för sista gången. åt och drack väldigt gott. en lyckad avslutning på en underbar resa. 

   

Dag 8: vi försov oss rejält och va nära att missa bussen men vi hann med den tillslut och efter lång tids resa är vi nu hemma i sverige igen.

tack för en mycket härlig vecka i turkiet tillsammans med er. jag saknar det stället oehört mycket, jag hade så gärna stannat längre. me däremot så hade nog inte plånboken velat det.

En oförglömlig resa

heej sverige!

nu är vi hemma igen (tråkigt nog). jag var verkligen inte redo för att åka hem än. det har verkligen varit en helt otrolig upplevelse, speciellt eftersom det var min första solsemester & första gången jag åkte flyg. jag lovar att berätta allt om hur vi har haft det imorgon för just nu är jag så trött så jag ser knappt skillnad på bokstäverna på tangenterna, haha.

sov gott.. det lär iaf jag göra! :)

snart så..

imon är det äntligen dags att åka till turkiet. åh va roligt det ska bli!! jag längtar ihjäl mig. det blir en lång resa med först 4 timmar i bilen upp till göteborg, sedan 4 timmar med flyget till alanya & sist men inte minst 2 timmars bussresa till hotellet. haha shit.. men oj va roligt vi ska ha när vi kommer fram =)

Kram kram

RSS 2.0